West-Vlaamse start-up wint internationale designprijs

door | Red Dot Design Award

De herbruikbare binnenwanden van Kortrijkse start-up JuuNoo werden onlangs bekroond met de internationaal gerenommeerde Red Dot Design Award in de categorie ‘Innovative Products’.

De JuuNoo wand kwam voor het eerst op de markt in 2017 en werd ontworpen als duurzaam alternatief voor niet-dragende binnenwanden. De stalen structuur wordt gemakkelijk 30 keer zonder bijkomende afval gedemonteerd en heropgebouwd.

Al heel snel bleek echter ook dat veel klanten voor JuuNoo wanden kozen vanwege de bouwsnelheid en het installatiegemak. JuuNoo speelt op die manier perfect in op de meest prangende problemen binnen de bouwsector: tijds- en plaatsgebrek en een tekort aan of te dure grondstoffen.

“We zijn heel trots op het behalen van de Red Dot Design Award,” vertelt Chris Van de Voorde, founder van JuuNoo en ontwerper van het systeem. “Als kleine start-up tussen al die gevestigde waarden, hoop je uiteraard dat je product de aandacht van de jury kan trekken. Deze award is het ultieme bewijs dat JuuNoo niet zomaar een binnenwand is.”

De Red Dot Design Award werd voor het eerst uitgereikt in 1954 en groeide doorheen de jaren uit tot één van de meest beheerde keurmerken op vlak van design en innovatie. Alleen al binnen de ‘Product Design’-categorie waren er dit jaar 6500 inzendingen. De 36-koppige jury van experten evalueerde al deze producten op vlak van verschillende parameters zoals materiaalkeuze, gebruiksgemak en afwerking.

JuuNoo logo

Zeg vaarwel tegen de open werkruimtes. Verander je open werkruimte in een goed ingedeelde werkruimte in no time samen met JuuNoo. Ontdek hier hoe JuuNoo de problemen van open werkruimtes kan wegwerken. 

Dit bericht is geschreven door:

Jessie Dhondt

Marketing

Snowball | Evolis 104 | 8500 Kortrijk

JuuNoo.com